مروری بر حیات علمی و مبارزاتی شهید آیت‌اللّه مدنی/ مجاهدی که در سنگر نماز به شهادت رسید

منافقین در یکی از جنایات خود در سال ۱۳۶۰ آیت‌الله مدنی، امام جمعه و نماینده امام خمینی (ره) در استان آذربایجان شرقی را ترور و به شهادت رساندند.

میراث‌آریا: گروهک تروریستی منافقین که از خرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل بین‌صدر به صورت رسمی عملیات مسلحانه و ترور را برای مقابله با انقلاب مردم ایران برگزیده بودند پس از ارتکاب جنایاتی مانند بمب‌گذاری در حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ۱۳۶۰ و انفجار در دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور همان سال در ۲۰ شهریور نیز آیت الله سید اسدالله مدنی امام جمعه و نماینده امام خمینی (ره) در استان آذربایجان شرقی را ترور و به شهادت رساندند.

شهید آیت الله سید اسدالله مدنی که با نام دومین شهید محراب شناخته می‌شود در سال ۱۲۹۳ هجری شمسی در دهخوارقان (آذرشهر) دیده به جهان گشود و در جوانی به قصد کسب علم وکمال به شهر مقدس قم رفت.

شهید مدنی پس از مدتی به نجف اشرف هجرت کرد و در سال ۱۳۴۲ که حرکت عظیم مردم مسلمان ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در جهت سرنگونی رژیم طاغوت آغازشد نخستین کسی بود که در این شهر با تعطیل کردن کلاس‌های خود و تشکیل مجالس سخنرانی، در جهت افشای چهره پلید رژیم پهلوی گام برداشت.

مروری بر حیات علمی و مبارزاتی شهید آیت اللّه مدنی/ مجاهدی که در سنگر نماز به شهادت رسید

آیت الله مدنی در ایران نیز حرکت تبلیغی خود را ازهمدان آغاز کرد و در اوایل دهه ۵۰ به خرم‌آباد رفت و پس آن توسط رژیم پهلوی به شهرهای نورآباد ممسنی، گنبدکاووس، بندرکنگان و مهاباد تبعید شد و سرانجام در آستانه انقلاب اسلامی به همدان بازگشت.

پس از پیروزی انقلاب دشمنان ملت ایران با شعله ور کردن آتش تفرقه و اختلاف و آشفته کردن اوضاع عمومی شهرتبریز امید داشتند که به اهداف شوم خود برسند.

در این هنگام مردم تبریز تصمیم گرفتند با آوردن آیت الله مدنی به این شهر مانع از موفقیت ضدانقلاب شوند، آنان این پیشنهاد را به امام خمینی (ره) تقدیم کردند و امام طی حکمی آیت الله مدنی را روانه تبریز کردند.

شهید مدنی در سر و سامان دادن به اوضاع سیاسی و اجتماعی تبریز تلاش مخلصانه‌ای کرد و آنگاه برای ادامه خدمت به شهر همدان باز گشت ولی هنوز چند روزی از مراجعت وی نگذشته بود که شهادت اولین شهید محراب، آیت الله سید محمد علی قاضی طباطبایی اوضاع شهر تبریز را دگرگون کرد.

مروری بر حیات علمی و مبارزاتی شهید آیت اللّه مدنی/ مجاهدی که در سنگر نماز به شهادت رسید

در این هنگام بار دیگر امام خمینی (ره) طی حکمی، آیت الله مدنی را به نمایندگی خود و امامت جمعه شهر تبریز منصوب کردند.

آیت الله مدنی در تبریز بارها از جانب گروه‌های ضدانقلاب مورد تهدید قرار گرفت و سرانجام روز جمعه ۲۰ شهریور سال ۱۳۶۰ و در ۶۸ سالگی، در حالی که پس از اقامه نماز جمعه در میدان نماز شهر تبریز مشغول نماز مستحبی بود، بر اثر انفجار نارنجک دستی مجید نیکو، یکی از عوامل سازمان منافقین به شهادت رسید.

روزنامه جمهوری اسلامی در ۲۱ شهریور ۱۳۶۰، ترور آیت الله مدنی را این گونه گزارش کرد: «مقارن ساعت ۴۰: ۱ بعدازظهر، هنگامی که آیت الله مدنی بعد از اتمام نماز جمعه ایستاده بود و حجت الاسلام میرزا نجف آقازاده ـ یکی از روحانیون تبریزـ مشغول سخنرانی بود، شخص ناشناس به منظور پرسش، به طرف آیت الله مدنی رفته، در حالی که تظاهر به آغوش گرفتن ایشان می‌نماید، وی را ترور می‌کند. بنا به گفته شاهدان عینی در این لحظه، دو انفجار متوالی هم روی می‌دهد که متعاقب آن شهید مدنی روی زمین می‌افتد و چندین نفر هم مجروح می‌شوند. ضارب نیز متلاشی می‌شود. در این حادثه، حدود بیست الی سی نفر مجروح شدند که به بیمارستان‌های تبریز منتقل شدند.»

به این مناسبت در استان آذربایجان شرقی اعلان عزای عمومی شد و در روز ۲۱ شهریور ۱۳۶۰ مردم غیور این استان در یکی از بی‌نظیرترین مراسم سوگواری خویش پیکر شهید مدنی را تشییع کردند و روز بعد مراسم تشییع این شهید بزرگروار با حضور گسترده مردم و علمای قم برگزار و آیت‌الله مدنی در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

مروری بر حیات علمی و مبارزاتی شهید آیت اللّه مدنی/ مجاهدی که در سنگر نماز به شهادت رسید

امام خمینی (ره) پس از این ترور در پیامی به مناسبت شهادت آیت‌الله مدنی خطاب به منافقین گفتند: اگر با به شهادت رسیدن مولای متقیان، اسلام محو و مسلمانان نابود شدند، شهادت امثال فرزند عزیزش مدنی هم آرزوی منافقان را برآورده خواهد کرد. اگر خوارج سیاه بخت از شهادت، ولی الله الاعظم طرفی بستند و به حکومت رسیدند، این گروهک خائن نیز به آمال خبیث خود که سقوط حکومت اسلامی و برقراری حکومت آمریکایی است می‌رسند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403062001227
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha